Casă dărâmată de apă, la Cernavodă. A plouat torenţial în judeţul Constanţa

Data publicării:
casa daramata

 

Eugen şi mama lui s-au speriat îngrozitor când pereţii casei au început să troznească. Zgomotul i-a trezit din somn.

Eugen Ştefan, proprietar: "De frică, am început să strâng lucruri de acolo. Zic...o să cadă pe mine.Şi n-a durat mult. Pe la 8 a căzut. Peretele ăsta, de aici, a căzut prima dată. Şi celălalt a căzut pe la 2 minute, aşa, să zic."

Pereţii celor două camere, făcuţi din chirpici şi îmbibaţi cu apă, au căzut. Pe mama sa, Eugen a dus-o la o rudă. Acum, omul se gândeşte ce va face dacă nu va primi ajutor pentru că singur nu-şi poate repara casa.

Eugen Ştefan, proprietar: "Dintr-o pensie de 5 milioane 100 cât are mama...eu nu am niciun venit. Sunt...pe lângă ea pe aicia, n-am serviciu, n-am nimic. Vă imaginaţi că n-am cu ce."

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "O echipă de experţi urmează să evalueze toate pagubele iar Primăria a promis că va contribui cu tot ceea ce poate pentru a repara această locuinţă."

În localitatea Valu lui Traian, şuvoaiele de apă au inundat curtea unei gospodării. Echipele de la Primăriei s-au chinuit ore întregi pentru a scoate apa din ogradă.

Cezariana Heidel, proprietar: "Vine aşa, în pantă. Deci, toată apa care vine de pe deal, din cartier, se adună la mine în curte."

Femeia crede că locul pe care şi-a construit casa ar fi fost declarat zonă inundabilă şi că Primăria ar fi ascuns acest lucru. Femeia spune că a făcut nenumărate sesizări la Primărie.

Cezariana Heidel, proprietar: "Au venit, s-au uitat, s-au învârtit...că nu se poate face nimic. Nu e nicio modalitate de a face, eu ştiu, un soi de canalizare."

Tot din cauza ploilor, în satul Pietreni unul din pereţii unei case s-a dărâmat, în timp ce o anexă a gospodăriei a fost darâmată complet.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri