Cazare pentru toate buzunarele. Turiștii sunt așteptați pe litoral, atât la cort cât şi la 5 stele

Data publicării:
vama veche 1

Liviu Burghelea reporter Digi24 Constanţa: "An de an, aici, pe această porţiune de plajă din Vama Veche sunt instalate sute de corturi. Acest lucru este posibil mulţumită faptului că aceasta este singura plajă de pe litoralul românesc unde turiştii pot campa legal fără să plătească nici măcar un leu".

Vama Veche este una din cele mai căutate zone iar din această cauză hotelierii practică tarife speciale, mai mari decât în timpul sezonului estival, şi chiar şi aşa locurile de cazare au fost rezervate în totalitate.

La un hotel de o stea spre exemplu o cameră dublă poate ajunge şi la 150 de lei pe noapte în timp ce în restul staţiunilor din sudul litoralului la un hotel cu o clasare similară turiştii nu ar plăti mai mult de 60 de lei.

Mihaela Rădulescu, administratorul unui hotel de o stea: "Este cea mai solicitată perioadă iar preţurile sunt şi cele mai mari din tot sezonul de vară. Avem camere cu baie proprie, minifrigider, aer condiţionat şi televizor şi sunt la preţul de 180 de lei". 

La două stele un hotel cu curte interioară din Vama Veche le oferă turiştilor condiţii de vis: o curte interioară decorată de un grup de artişti din Cluj, iar clienţii unităţii au acces permanent la piscină. Şi aici se practică preţuri speciale faţă de restul staţiunilor unde o persoană ar plăti 30 de lei pe zi sau 60 de lei camera dublă

Mihaela Gheorghescu, administratorul unui hotel de 2 stele: "O cameră costă 200 de lei pe noapte şi de aceşti bani clienţii beneficiază de baie proprie, televizor şi acces la piscină".

Chiar şi la 200 de lei camera dublă şi aici camerele au fost rezervate în proporţie de sută la sută. Nu acelaşi lucru îl putem spune de restul staţiunilor din sud unde preţurile sunt considerabil mai mici.

Liviu Burghelea reporter Digi24 Constanţa: "În staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud o noapte de cazare la trei stele vă va costa între 35 şi 50 de lei de persoană pe noapte de cazare, iar preţul nu include micul dejun."

Cand vine vorba de cazare staţiunea Mamaia este de departe cea mai ofertantă de pe întreg litoralul. Aici turiştii cu bani plătesc chiar şi 2500 de lei pentru cel mai scump apartament din staţiune.

Cătălin Tănase - şef recepţie hotel 4 stele: "Noi avem un minim stay de 3 nopţi care conţine demipensiune şi acces la centrul nostru spa unde pot beneficia de masaj şi diverse proceduri. Pentru clienţii cu dare de mână există şi astfel de opţiuni Sky senior. Un astfel de apartament cu un preţ de pornire de la 2500 de lei pe noapte poate satisface chiar şi clele mai exigente gusturi iar după o zio de relaxare la plază puteţi încheia ziua aici în cameră la o cupă de şampanie din partea casei".

50 de mii de turişti sunt asteptaţi să-şi petreacă vacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc. Iar aproape 20 de mii dintre aceştia vor merge în Mamaia.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri