Cinci ani în jurul lumii. Soţii Lüdecke călătoresc într-un camion militar est-german

Data publicării:
nemti

Dieter şi Birgit Lüdecke şi-au vândut, anul trecut, proprietatea din Germania şi, cu o parte din bani, şi-au cumpărat acest camion de armată. Este un autovehicul militar est-german, fabricat în 1985, modificat în interior şi transformat în spaţiu de locuit.

Dieter Lüdecke, turist: "Aceasta va fi casa mea în următorii cinci ani."

Cu rulota improvizată, soţii Lüdecke străbat acum lumea. Şi-au luat şi câinele - pe Baloo. Au parcurs deja aproximativ 15.000 de kilometri prin Europa Centrală şi de Sud-Est.

Birgit Lüdecke, turistă: "Am plecat din Germania, în Cehia, apoi în Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Macedonia, Grecia, Turcia, Bulgaria şi România."

Dieter Lüdecke, turist: "Îmi place România. Este vastă, este acţiune, este perfectă, este curată. Iar românii, foarte de treabă."

Dieter şi Birgit vin de la Bucureşti şi s-au oprit, pentru câteva zile, pe malul mării, la Mamaia. De aici, se vor îndrepta către Delta Dunării şi, apoi, către Bucovina.

Urmează, în plan, pe traseu, Polonia şi ţările baltice. Dar provocarea, pentru soţii Lüdecke, va fi intrarea în Federaţia Rusă, străbaterea Asiei, de la vest la est, şi traversarea strâmtorii Bering, spre continentul american. O călătorie de jumătate de deceniu.

reporter: Adrian Herţa
opertator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri