Club sportiv în ruină. Guvernul a uitat să mai aloce 2 milioane de lei

Data publicării:
css1 ruina

Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanța: "În spatele gardului puteți vedea fostul sediu administrativ al clublui. Vorbim despre o clădire din 1911, iar renovarea acesteia ar fi trebuit finalizată în 2010."

Numai 2 ani muncitorii au lucrat la foc continuu, adica atata timp cat firma de construcţii a primit finanţare, de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Cum sacul s-a golit, nu au mai fost fonduri guvernamentale pentru finalizarea lucrărilor. Ar mai fi fost nevoie de 2 milioane de lei pentru finisaje şi mobilier.

Andi Jalbă, directorul firmei de construcții: "Momentan sunt stopate lucrările, datorită faptului că CSS nu are finanțare, anul ăsta nu a avut deloc finanțare pe acest proiect, lucru care nu este benefic construției."

Iulian Popa, director adjunct CSS1 Constanța: "Nu știu când se va reveni la normal, la normal se va reveni când se va termina construcția sălii mari."

Nu doar sala suferă, ci întreaga bază. Sediul administrativ în care erau birourile, sălile de scrimă, dans şi gimnastica, a fost invadat de buruieni.

Adrian Manole, fost sportiv al clubului: "Condițiile erau foarte bune, eram toți ca o familie și sportivii și antrenori. Baza a ajuns o ruină, sper ca cineva să se implice, să o ridice, să revină la stadiul în care era acum ceva ani când făceam noi perfomanță."

Clubul Sportiv Școlar Nr. 1 Constanța este o pepinieră a sportului constănţean de aproape 50 de ani. Aici şi-au început cariera Cătălina Ponor, Simona Amânar sau Marius Stavrositu. În topul perfomanțelor la nivel național, clubul se află pe al treliea loc.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri