Comercianţi de obiecte de patrimoniu. Oamenii legii au confiscat bunuri în valoare de 15.000 de euro

Data publicării:
POLITIA ROMANA PERCHEZITIE 2

De la prima oră a dimineţii 50 de poliţişti constănţeni au descins la 6 domicilii şi societăţi comerciale din oraş. Oamenii legii căutau monede, amfore, icoane sau alte obiecte de patrimoniu care au fost sustrase din situri arheologice.

Mircea Voitinovici, administratorul unui magazin de antichităţi: "Au căutat, au răsturnat, nu au găsit nimic, nu există aşa ceva, nu am avut niciodată aşa ceva deşi magazinul are tradiţie, avem acest tip de magazin din 1992"

Totuşi la faţa locului au fost chemaţi specialişti în artă să investigheze anumite obiecte considerate suspecte de poliţişti.

Doinea Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa: "Am fost solicitată ca expert pentru a vedea câteva lucrări de pictură care se aflau în casa care a fost percheziţionată. Nu erau lucrări de valoare, chiar erau lucrări de gang, ca atare expertiza mea a fost foarte scurtă şi concludentă."

Oamenii legii au confiscat 350 de monede din locuinţele suspecţilor şi alte 100 de obiecte de patrimoniu.

Carmen Şerbănescu, purtătorul de cuvât al IPJ Cosntanţa: "Până în prezent au fost ridicate de către poliţiştii constănţeni bunuri sustrase din aceste situri în valoare de aproximativ 15.000 de euro."

Patru persoane au fost duse la audieri la Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

reporter: Annabelle Borş
operator: Liviu Eremia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri