Competiție pentru înotători. Peste 200 de sportivi, la Aqua Challenge 2014

Data publicării:
inotatori in mare

 

Așa a pornit cel mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge. La start s-au prezentat peste 200 de participanți de toate vârstele. Răzvan Florea, cel în jurul căruia s-a construit competiția, își amintește de prima ediție a concursului.

Răzvan Florea, fost medaliat olimpic: "Înainte de prima ediție am făcut un aqua challenge între prieteni și de acolo ne-a venit ideea de a face acest concurs. Iată că am ajuns la a patra ediție. Sperăm să fie și astăzi o reușită chiar dacă vremea este cum este și la anul să putem încerca, cu acordul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern să defășurăm și campionatele naționale de open water."

Deși marea a fost agitată, copiii nu s-au speriat de valurile mari. După un instructaj strict și după ce traseul a fost asigurat de salvamari, cei mici au pornit în cursă.

La polul opus, l-am întâlnit pe septuagenarul Gheorghe Poroineanu. Face aproape zilnic mișcare, iar acest lucru i-a adus o stare de sănătate ireporșabilă la o vârstă înaintată, 73 de ani.

Gheorghe Poroineanu, sportiv veteran: "Secretul este mișcarea constantă și un regim moderat, nu exagerat, așa cum e acum o modă, vegan, să mănânci numai frunze. Deci să nu exagerezi cu nimic, să duci o viață regulată."

De la întrecere nu au lipsit și sportivi de performanță.

Ionela Cozma, înotătoare: "Am mai participat la ultimile două ediții, 2012, 2013, mi-a plăcut organizarea, îmi place concursul, îmi place să înot în mare, mă simt bine. Mi se pare o idee excelentă, adică nu se face diferență de vârstă, de sex, de nimic și mi se pare că e o egalitate de la cel mai mic la cel mai mare."

Toți sportivii au primit diplome, iar locurile fruntașe au fost răsplătite cu premii în produse și bani cu o valoare totală de peste 10.000 de lei.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri