Concurs de yachturi. 51 de concurenţi de toate vârstele s-au întrecut pentru trofeul Tomis 

Data publicării:
REGATA

Startul competiţiei s-a dat cu mai bine de o oră întârziere. Lipsa vântului a făcut imposibilă deplasarea pe apă a bărcilor cu vele.

În tot acest timp, pe mal, emoţiile creşteau, mai ales în rândul celor mai mici competitori. Numai Sara, în vârstă de 9 ani, s-a bucurat că s-a mai putut juca puţin cu prietenii. Sara s-a apucat de yachting abia anul trecut, încurajată de tatăl său, iar aceasta este deja a treia competiţie la care participă.

Filipp face yachting de la 9 ani iar dragostea pentru apă este moştenită din familie. Acum, are 13 ani şi adoră sportul cu vele pentru că este deosebit şi îi oferă adrenalină.

Filipp Frick, concurent: "Îmi ia mult timp şi este foarte greu să te antrenezi atât de mult. Ce calităţi îşi trebuie? Îţi trebuie curaj, forţă şi...tactică".

Duminică, probele au început dis-de-dimineaţă şi s-au încheiat după ora 15.00. Tot ieri, a avut loc şi festivitatea de premiere.

Sportivii din Constanţa au urcat pe podumiuri la cinci din cele şase clase de concurs. Podiumul la Clasa Cadet a fost monopolizat de micuţii sportivi de la malul mării. 

În ediţiile anterioare, pentru trofeul regatei Tomis se luptau şi mulţi concurenţi din străinătate. Însă acum, s-a înscris un singur participant din Bulgaria 

Ender Bolat, organizator: "Poate, primul motiv: din fonduri mai reduse ale noastre, ale organizatorilor, resurse atât financiare, cât şi de timp. Un alt motiv a fost că s-a suprapus cu un alt concurs în Bulgaria."

Concurenţii au trebuit să-şi arate îndemânarea de a struni bărcile mergând împotriva vântului, cu vântul bătând din pupa dar şi din laterale. Competiţia nu a fost lipsită de peripeţii. Unul dintre concurenţi a făcut o manevră greşită şi s-a răsturnat cu yachtul. S-a chinuit mai bine de zece minute să repună barca pe linia apei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri