Constanţa are cel mai modern RMN. Investiţia în centrul medical a costat 2 milioane de euro

Data publicării:
rmn

Aparatul este 3D, oferă mai multe imagini ale organelor care trebuie diagnosticate şi poate depista cele mai mici formaţiuni tumorale.

Un astfel de aparat de rezonanţă magnetică mai există doar în capitală. Deosebit este faptul că poate depista o tumoră în fază incipientă atunci când are un diametru de doar 1.5 mm.

Rezultatele pacientului sunt gata în 48 de ore iar aparatul face singur diferenţa dacă o tumoră este malignă sau benignă.

În primul rând se creşte claritatea imaginii şi doi creşte viteza achiziţiei imaginii şi atunci pacientul beneficiază de un confort maxim printr-o scurtare a timpului de examinare, susţine Irena Moraru, medic radiolog.

Alături de echipa de doctori, în fiecare lună, alţi 6 medici specialişti de la Bucurşti vor face naveta la Constanţa pentru a trata pacienţii de aici.

Iuliana Paraschiv, manager clinică Bucureşti: "Există într-adevăr pe zona de imagistică, respectiv pe RMN medici din Bucureşti care vor da interpretări."

Alături de RMN-ul ultra modern, centrul mai are şi un aparat complet computerizat, folosit pentru toate tipurile de tratamente dermatologice.

Viviana Iordache, medic dermatolog: "Ne permite nouă dacă avem dubii sau dacă lucrurile nu sunt foarte clare să trimitem imaginea oriunde în lume şi să ne putem consulta cu colegii."

Investiţia totală se ridică la 2 milioane de euro.

reporter: Oana Manoilă, Annabelle Borş
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri