Constanţa, la vot. În unele localităţi scrutinul a fost umbrit de incidente 

Data publicării:
vot1

 

Oamenii au mers la urne încrezători că cei pe care îi vor trimite în Parlamentul European nu îi vor dezamăgi.

Primarul Constanţei a mers la vot însoţit de câteva tinere îmbrăcate în costume kaki şi cu berete roşii pe cap.

După ce a glumit cu membrele secţiei de votare, edilul a întrat în cabină şi după câteva secunde a ieşit foarte încrezător.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "Votez pentru Constanţa, pentru un port al Constanţei, aşa cum este în Europa şi mai exact pentru cine vrea să fim ca în Europa".

Procesul electoral a fost umbrit şi de câteva incidente. Un cetăţean a fost sancţionat pentru că circula, prin Rasova, cu afişe electorale pe autoturism, iar un altul a fost amendat, în Neptun, pentru că şi-ar fi fotografiat votul în cabină.

Cornelia Panait, preşedintele secţie de votare nr. 232 din Neptun: "Acesta încerca, probabil să şteargă poza din telefon, i-am cerut să aşeze telefonul pe masă, în faţa comisiei de votare, acesta a înţeles".

"Când a ieşit era foarte crispat. Într-adevăr, probabil îşi recunoştea greşeala făcută. Şi-a tras 2 palme şi, atât de speriat a intrat înspre secţia de poliţie.", a spus un martor. 

Şi alegătorii comunei Rasova, din judeţul Constanţa şi-au ales noul primar. Alegerile au fost organizate după ce fostul primar şi-a dat demisia pe 7 ianuarie.

reporteri: O. Manoilă, P. Căpitan
operatori: M. Ghioc, C. Caciauna 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri