Cursuri pentru şomerii din Murfatlar. 50 de persoane din 200 şi-au găsit un loc de muncă

Data publicării:
CURS SOMERI

  

După trei sau şase luni de curs, în funcţie de meseria pentru care s-au pregătit, unii dintre şomeri şi-au găsit de lucru. Liliana are 43 de ani şi până să urmeze cursurile a trecut prin mâinile mai multor angajatori. A fost vânzătoare, vinicultor, femeie de serviciu însă toate aceste locuri de muncă nu au reuşit să o satisfacă financiar şi nici din punct de vedere al condiţiilor de muncă. În urma cursului pe care l-a urmat s-a angajat bucătar la un restaurant din zonă.

Liliana Suditu, bucătar: Sperăm să avem un viitor mai bun acum în urma acestor cursuri pentru că a găsi astăzi un loc de muncă este foarte greu.

Eugeniu Neamţu este de profesie învăţător. A fost cadru didactic timp de 12 ani, însă banii puţini l-au determinat să încerce o altă meserie, cea de bucătar. După ce a terminat cursul, pentru care a fost remunerat cu 350 lei pe lună, tânărul a aplicat la două locuri de muncă în domeniu, dar, ulterior, le-a refuzat.

Eugeniu Neamţu, fost cursant: Eu fiind din Medgidia este un pic mai dificil pentru mine pentru că naveta şi alte condiţii m-au determinat să nu pot să accept locul de muncă, la Constanţa mai exact.

Perosoanele care nu îşi găsesc de muncă dar au o diplomă proaspăt obţinută participă la sesiuni de consiliere în care sunt sfătuite cum ar trebui să îşi realizeze CV-ul, sau cum să răspundă în faţa angajatorilor.

Iuliana Butt, responsabil proiect: Până acum avem 50 de persoane care au reuşit să se angajeze ei s-au angajat şi pe baza cursurilor pe care le-au făcut dar nu numai.

Oamenii din Murfatlar se plâng că în general un loc de muncă bun este destul de greu de găsit.

Proiectul "Împreună spre succes! Șanse mai bune de ocupare în regiunea ta" este realizat cu fonduri europene şi a costat 9 milioane de lei în toată ţara.

reporter: Annabelle Borş
operator: Mihai Ciobanu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri