Decebal Făgădău este primar interimar. Priorităţile sale: subvenţionarea gigacaloriei şi acordarea pachetelor pentru nevoiaşi

Data publicării:
decebal fagadau

Cei 25 de consilieri prezenţi în sală şi-au exprimat în mod secret opţiunea pentru cel care va conduce municipalitatea câtă vreme primarul ales va fi în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile.

Mariana Cojoc, consilier municipal: "Acum, trecem printr-o situaţie specială, era firesc să se ajungă astăzi la acest vot, respectând legile ţării. Cu siguranţă, este o situaţie de moment, temporară şi vom vedea mai departe ce se va întâmpla".

Radu Matei, consilier municipal: "Măcar acum să avem garanţia că nu se vor întâmpla niciun fel de ilegalităţi şi să rămână administraţia locală pe o traiectorie directă, perfect legală, să nu ne mai facem griji, să ne uităm în stânga şi-n dreapta că poate ne opreşte DNA-ul lucrările" 

Primarul interimar al municipiului Constanţa spune că nu-şi dorea acest post, dar că va trebui să se conformeze deciziei consilierilor. Aceasta este valabilă până când măsura arestării preventive a lui Radu Mazăre încetează.

Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa: "Această mandatare mă onorează, mă obligă şi are o perioadă incertă. Sper să mă achit cu succes. Este greu să vii după un mandat de 15 ani al lui Radu Mazăre şi să faci ceva notabil. Aşa că eu nu voi produce surprize, voi face lucrurile să meargă cu decenţă şi în linişte"."

"Domnul Făgădău a condus, de fapt, Constanţa în ultimele două mandate ale domnului Mazăre, dacă nu mă înşel, nu domnul Mazăre", a spus un constănţean. 

Priorităţile lui Decebal Făgădău

Decebal Făgădău spune că priorităţile sale sunt acordarea pachetelor pentru nevoiaşi, înainte de Paşte, şi subvenţia la căldură şi apă caldă şi pentru luna în curs.

Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa: "Eu pot propune Consiliului Local ca şi pe luna aprilie să acordăm în continuare subvenţie unitară de la 384 la 310 lei, aşa cum am făcut şi până acum".

Radu Mazăre a fost arestat preventiv vinerea trecută, după ce magistraţii bucureşteni au decis că se face vinovat de abuz în serviciu, conflict de interese şi luare de mită, aşa cum au susţinut procurorii DNA.

reporter: Anca Medrea
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri