Delfini morţi pe malul mării. Mamiferele au fost găsite pe plajele din Eforie, Constanţa şi Corbu

Data publicării:
delfini morti

 

Cei doi delfini masculi au fost descoperiţi pe plajele din Eforie şi Constanţa.

Marian Paiu, reprezentant ONG Mare Nostrum: "În acele cazuri am înregistrat două exemplare de Tursiops Truncatus Pontius, Afalin, denumit popular. Spunem că cauza decesului a reprezentat o cauză naturală, fie au fost bolnavi, fie s-au luptat."

Femela gestantă, eşuată pe plaja din Corbu, a fost zărită de câşiva turişti duminică după amiaza. Imediat au sunat la 112 şi au alertat autorităţile insa pentru că era zi liberă nimeni nu a venit să ridice delfinul mort.

Marian Paiu, reprezentant ONG Mare Nostrum: "Este un marsuin, o Focena Focena. În cazul de faţă avem de a face cu o prindere accidentală în plasele de pescuit. O plasă ilegală de această dată, o setcă de calcan monofilament şi, mai mult de atât suntem încă în perioadă de prohibiţie, nu se pescuieşte la calcan."

După ce au fotografiat cadavrul, ajutaţi de turişti, reprezentanţii Mare Nostrum au căutat o pubelă pentru a ridica delfinul de pe mal şi a-l duce la incinerator.

15 mamifere au eşuat anul acesta pe plajele litoralului românesc. Cei care găsesc delfini eşuaţi sunt rugaţi să sune, oricând, la numărul verde al ONG-ului Mare Nostrum 0763255731.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri