Din tabără, pe patul de spital. DSP a demarat o anchetă la tabăra din pădurea Comorova

Data publicării:
tabara comorova1

"Acum plecați spre casă? Dacă vreți să aflați, mergeți acolo, înăuntru, unde sunt băieții care s-au baricadat...inclusiv cei de la ANPC și aflați", au spus, revoltaţi, părinţii unui băieţel.

Ca şi alţi părinţi, cei doi au venit de la Bucureşti sa-şi ia băiatul acasa, deşi vacanţa în tabăra de excelenţă se termina pe 19 august. Oamenii au aflat abia dimineaţă ce au păţit, ieri, copiii lor, după ce au luat masa în restaurantul din incinta complexului turistic.

Suzan Ibram, șef serviciu Direcția de Sănătate Publică Constanța: După masa de prânz, care a avut loc la 13.30, la aproximativ 60 de minute, au acuzat simptomatologie digestivă. Din cei 293 de copii, 29 au acuzat simptomatologie

Îngrijitorii nu au sunat la Serviciul de Ambulanţă. Au aşteptat să vadă cum evoluează starea de sănătate a copiilor, spun medicii de la Direcţia de Sănătate Publică. Iar orele s-au scurs. La ora 22.40 a fost înregistrat primul apel la 112.

Femeia susține că va cere organizatorilor taberei banii pe care i-a cheltuit pe drum pentru că a fost obligată de situație să își ia copilul acasă. După mai mult de 12 de ore petrecute pe patul de spital, primii copii au fost externaţi de dimineaţă.

Tot atunci, la poarta complexului turistic au venit şi echipele de control ale OPC şi DSP. S-au dat și primele amenzi pentru nereguli descoperite în depozitul de alimente. O cantitate mai mare de carne era depozitată la temperaturi necorespunzătoare şi nu avea elemente de identificare.

Paul Anghel, șef OJPC Constanța: A fost aplicată o amendă, o sancţiune contravenţională de 40.000 de lei şi închiderea bucătăriei de serviciu până la remedierea abaterilor constatate prin procesul verbal încheiat de comisarii noştri la Complexul Comorova din zona Neptun. Ulterior vor fi sesizate instituţiile statului conform competenţelor: ANAF, Antifrauda de la ANAF, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi aşa mai departe.

Ramona Iliuță, director executiv adjunct Direcția de Sănătate Publică Constanța: În funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice, vom vedea ce măsuri vom lua. Valoarea este de la 1.000 la 5.000 de lei. 

În tabăra de excelenţă care aparţiune unei fundaţii din Capitală se aflau aproape 300 de copii. Tabăra a fost un cadou oferit de Primăria Municipiului București sportivilor cu rezultate foarte bune la concursuri.

reporteri: Oana Manoilă, Annabelle Borş
operatori: Cristian Caciauna, Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri