DNA îl vrea fără funcţie. N. Constantinescu ar putea pierde conducerea CJ Constanţa

Data publicării:
nicusor ctinescu-2

Procurorul DNA ia în calcul o schimbare în ceea ce priveşte controlul judiciar impus preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu: "Instanţa a solicitat instituirea unei măsuri mai grave în ceea ce îl priveşte pe domnul Constantinescu respectiv interdicţia de a exercita activitatea respectiv funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Este un răspuns practic la cererea de verificare a controlului judiciar prin care al solicitat ca domnului Constantinescu să i se restricţioneze comunicarea numai în aspectele legate de Centrul Militar Zonal."

Nicuşor Constantinescu a cerut relaxarea controlului judiciar aducând drept argument faptul că ar fi putut să alerteze mai bine instituţiile statului în cazul accidentului de pe lacul Siutghiol. Şi asta pentru că, spune el, deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa: "Eu ca vicepreşedinte al Comitetului nu am putut acţiona din cauza acestei restricţii de a lua legătura cu angajaţii consiliului judeţean, cu consilii judeţene, cu alte instituţii care sunt conectate la structura CJ Constanţa nu am putut să particip şi să decid pe baza programelor de acţiune în astfel de situaţii de urgenţă să îmi vină ideea să convoc Căpitănia, să lucrăm pe structura Portului Constanţa pentru că nu am putut fizic să fiu şi să comand."

Nicuşor Constantienscu va afla raspunsul magistraţilor în cursul zilei de joi. În plus, judecătorii au fixat pe 21 ianuarie un nou termen in procesul in care este acuzat ca a subfinantat Centrul Militar Zonal. Atunci vor fi reaudiati trei martori.

reporter: Annabelle Borş
operator: Victor Niţă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri