Drum de coşmar. Între Mamaia şi Năvodari sunt peste 6 kilometri de gropi, morcilă şi pietriş

Data publicării:
mamaia navodari drum

Drumul a fost decopertat în urmă cu mai bine de şapte luni şi a rămas aşa. Este un adevărat coşmar pentru şoferii care spun că au înteţit drumurile la service.

"Chiar acuma vroiam să mă duc. Mi se aude ceva pe stânga faţă şi să mă duc la un atelier, la un mecanic, să văd ce are la direcţie."

Când plouă, gropile sunt acoperite cu apă şi devin capcane pentru şoferi. Din loc în loc, drumul se îngustează şi doar o singură maşină poate să treacă, aşa că se circulă la mica înţelegere. În plus, pe cei 6 kilometri de drum există câţiva sâlpi de electricitate chiar în mijlocul benzilor de circulaţie.

Întregul proiect valorează peste 60 de milioane de lei, bani europeni, iar lucrările care cad în sarcina ENEL ajung undeva la 3,4 de milioane de lei. Primarul susţine că societatea de electricitate se apucă de lucrare doar dacă primeşte de la constructor toţi banii în cont.

Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari: "Nimeni, nicio societate nu are atât de mulţi bani cash iar pe acest motiv se duc tratative între societatea respectivă şi ENEL."

"În prezent, Enel Distribuție Dobrogea a oferit Primăriei Năvodari contractul de deviere a instalației electrice existente, însă până în prezent nu s-a semnat acest contract", se arată în comunicatul remis redacţiei noastre de către ENEL Dobrogea.

Neînţelegerea dintre ENEL şi firma executantă a început în urmă cu o lună şi jumătate. Între timp, gropile sunt astupate cu pietriş, pe cheltuiala firmei care a câştigat lucrările.

Adrian Constantin, şef Serviciul Achiziţii Publice, Primăria Năvodari: "Se va interveni în permanenţă pentru a se aduce aport de piatră şi pentru a se reface trama stradală astfel încât circulaţi să funcţioneze în bune condiţii."

Muncitorii au început lucrările de extindere a drumului în luna martie. Termenul limită de predare a lucrării a fost stabilit pentru iunie 2015 şi, dacă nu se poate prelungi, banii europeni se pot pierde. Proiectul prevede construirea a două benzi suplimentare de circulaţie pentru ca în timpul sezonului estival să fie evitate ambuteiajele. Turiştii care tranzitau şoseaua, în mijlocul verii, parcurgeau uneori distanţa dintre Mamaia şi Năvodari chiar şi în două ore.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri