Elicopter pentru misiuni de salvare. Este unul dintre cele mai moderne aparate de zbor din lume

Data publicării:
ELICOPTER


Abia scos din fabrica italiană, AW 189 este unul dintre cele mai moderne elicoptere aflate în acest moment pe piaţă. Poate fi folosit în diverse scopuri, de la transport de şefi de stat, la misiuni de salvare pe mare şi la transport şi asistenţă pentru platformele petroliere.

Daniela Glăvan, directorul general al companiei de offshore: Ca să ajungi la 120 de mile marine cu o navă îţi trebuie câteva ore, dacă nu şi o zi, ca să ajungi cu elicopterul faci până într-o oră.

Emilio Rossini, pilot: Câte ore aveţi la bordul elicopterului? Cred că sunt în jur de 300. Poţi să intri în sistem lejer, este uşor, e perfect. Pentru nivelul de muncă al pilotului

Aparatul de zbor poate transporta până la 19 pasageri şi poate prinde viteze care depăşesc 300 de km/h. Se comportă bine în zbor atât la înălţimi mici, cât şi la altitudini care depăşesc 3.300 de metri. Deja comenzile curg pentru elicopterul italian.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: De la o înălţime de aproape 1000 de metri, Constanţa se vede într-un mod unic, greu de descris în cuvinte.

Paolo Tedoldi, directorul de marketing al firmei italiene: Avem 20 de elicoptere, care zboară în medii foarte dificile ca zona Mării Mediterane sau Golful Persic, ceea ce înseamnă temperaturi foarte ridicate. Acum suntem pe punctul de a scoate pe piaţă aproximativ 150 de elicoptere, majoritatea pentru offshore şi pentru salvări speciale. 

Operatorul român din domeniul petrolier intenţionează să cumpere unul dintre elicoptere, care poate costa între 12 şi 14 milioane de euro, în funcţie de dotările care se aplică modelului.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri