Fântâna buclucaşă. După zece ani, arteziana din centrul Constanţei nu mai dă bine în peisaj

Data publicării:
FANTANA

Când a fost construită, în 2004, fântâna se dorea a fi un simbol al originii poporului român.

Arteziana reprezenta latinitatea poporului român şi anunţa intrarea în zona arheologică a Constanţei.

După 10 ani, decidenţii Primăriei şi-au dat seama că nu mai este de folos pentru că îi încurcă pe pietoni.

Aşa că au propus consilierilor să o transfere din domeniul public în cel privat al oraşului, pentru ca ulterior să o demoleze.

Radu Matei, consilier local: "Am trecut prin Consiliu casarea vechii fântâni cu scopul extinderii piaţetei, pentru că nu mai era potrivită cu piaţeta. Fântâna ar fi rămas în mijlocul piaţetei şi ar fi încurcat traficul pietonal."

"Dacă nu le-a plăcut, de ce au făcut-o de la bun început? Adică...mă rog....asta e", susţine un constănţean. 

Viceprimarul oraşului spune că fântâna era...uzată şi că, în locul ei, va fi construită alta, dar nu pot spune încă ce dimensiuni va avea sau cum va arăta.

Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa: "Va fi un punct nodal, dacă vreţi, un fel de articulaţie între instituţiile care îşi au sediul în această zonă şi între traseele turiştilor...trasele de vizitare: Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie"

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Legătura dintre Buleverdul Tomis şi strada Vasile Alecsandri se va face printr-o alee pietonală în trei trepte, iar undeva, aici, va fi amenajat un spaţiu verde cu băncuţe."

În primăvara anului viitor, municipalitatea va avea finalizat întregul proiect de refacere a zonei. Deocamdată, pentru demolarea fântânii şi reamenajarea terenului, Primăria Municipiului a cheltuit, din fonduri proprii, 100.000 de lei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri