Fără apă, fără manuale

Data publicării:
ELEVI IN CLASA

 

Reprezantanţii Ministerului Educaţiei au promis ca la 15 septembrie vor avea si carti electronice. Dar licitaţia pentru desemnarea editurilor a fost blocată de firmele care au făcut contestaţii.

Acum, ministerul se află în situaţia reevaluarii ofertelor. Aşadar, elevii vor începe şcoala cu manuale depăşite.

Răducu Popescu, inspector general ISJ Constanţa: "Probabil că vor mai trece 4 sau 5 zile până când vor fi prezente în şcoli".

Inspectorul general sustine ca invatatorii vor gasi alte metode de interactiune cu elevii, până la sosirea manualelor digitale.

În altă ordine de idei, conducerea ISJ Constanţa spune că două grădiniţe, două şcoli şi un liceu din Medgidia, Navodari, Făurei, Cerchezu şi Dobromir nu au autorizaţie de funcţionare pentru că nu apă curenta sau nu pot asigura 2 schimburi.

Răducu Popescu, inspector general ISJ Constanţa: "Ele vor funcţiona, unităţile şcolare îşi vor desfăşura activitatea, în aceste conditii, asumându-şi şi riscurile de rigoare."

Mihaela Dinisov, director adjunct DSP Constanţa: "În situaţia în care şcolile nu au asigurată apa potabilă, grupuri sanitare suficiente, o stare de igienă corespunzătoare, ei nu primesc această autorizaţie."

Conducerea Inspectoratului Şcolar Constanţa spune ca 80% dintre unităţile şcolare au autorizaţie de funcţionare, iar restul sunt în curs de autorizare.

De asemenea, controalele inspectorilor medicali de specialitate vor continua şi în prima săptămână de şcoală.

reporter: Anca Medrea
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri