Focar de hepatită la Ovidiu. Şase persoane au fost internate în spital

Data publicării:
gunoi

Oamenii care locuiesc pe strada Egretei din localitatea Ovidiu susţin că vecinii lor au transformat strada într-o groapă de gunoi. Și primăria poartă vină, mai spun ei, pentru că nu se interesează de curățenia din zonă.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanța: "Oamenii spun că, în fiecare joi, li se ridică gunoiul de la porți și se face curățenie însă, peste noapte, apar munți de mizerie. Acesta este focarul de infecție, spun oamenii. Din cauza acestor mormane de mizerie li se îmbolnăvesc copiii."

Hepatita virală, sau boala mâinilor murdare, este extrem de contagioasă și se transmite pe cale respiratorie. În cartier, există deja persoane bolnave care se află internate în spital.

Dr. Raluca Slujitor, medic specialist Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța: "Momentan, în spital sunt șase cazuri de hepatită acută, suspiciuni de hepatită virală A, din care patru sunt de pe strada Egretei."

Copiii familiei Gavrilă au fost primii care s-au îmbolnăvit, duminica trecută. Au urmat verii lor, care locuisc vizavi. Cauza, spune capul familiei, sunt resturile aruncate pe stradă.

Constantin Gavrilă: "Ieri s-a ridicat gunoiul. Aţi văzut ce e acolo. Deci, o noapte a trecut."

Ioana Gavrilă: "Se aruncă animale moarte. Toate lumea vine şi aruncă acolo? Da. Cu căruţe, cu maşini, nu neapărat de pe strada noastră."

Femeia spune că situaţia aceasta trenează de mai mulţi ani şi că primarul a fost înştiinţat, dar nu a luat măsuri.

George Scupra, primarul oraşului Ovidiu: "Nu ştiu dacă este aneapărat vina Primăriei dacă cineva s-a îmbolnăvit de hepatită. Vă daţi seama. În lume sunt cazuri şi cazuri. La fel, şi la Ovidiu. Peste tot oamenii se îmbolnăvesc."

Edilul mai spune că în zonă se fac lucrări de asfaltare şi că peste molozul adunat de firma de construcţii, oamenii aruncă diverse resturi menajere. Acesta a mai precizat că se va face curăţenie după ce se finalizează strada, adică luna viitoare.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri