Furnizorii de îngrijiri medicale, insuficienţi

Data publicării:
ingrijiri medicale la domiciliu

sursa foto: www.sikamedical.ro

Sunt prea puţini furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu la nivelul judeţului Constanţa, 5 la număr, pentru sutele de pacienţi care au nevoie de aceste servicii.

Bugetul alocat în 2014 pentru pacienţii care suferă de afecţiuni neurologice, oncologice, chirurgicale şi care au nevoie de tratamente la domiciliu este de 273 de mii de lei, au declarat reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Constanţa.

Medicii specialişti recomandă minimum 30 de zile de îngrijire efectivă care costă pentru fiecare pacient între 1250 si 1500 de lei.

Preşedintele CJAS spune că acest domeniu nu aduce profit şi de aceea nici agenţii economici din domeniul medical nu vor să-şi deschidă o afacere care să le aducă pierderi.

Dragoş Poteleanu, preşedintele CJAS Constanţa: "Nu sunt suficienţi ca şi volum de activitate, dar totuşi nu este un gen de activitate generatoare de venituri foarte importante şi de aceea există o reticenţă în rândul furnizorilor de a se înfiinţa pe acest domeniu de activitate".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri