Grădiniţa groazei, amendată de DSPJ

Data publicării:
gradinita copii maltratati-1

Directia de Sănătate Publică a verificat, în această dimineaţă, două locaţii ce aparţin centrului educaţional în care copiii erau bătuţi, traşi de păr, târâţi pe jos şi obligaţi să bea vin şi cafea.

La finalul controlului, s-a aplicat o amendă de 1.000 de lei. Centrul în cauză nu era aprovizionat în mod corespunzător cu substanţe dezinfectante pentru veselă. 

Este pentru prima oară când autorităţile controlează acest centru de la înfiinţare şi până în prezent. Unitatea funcţionează, din octombrie 2011, în baza unei declaraţii pe propria răspundere.

Inspectorii au constatat că deţin în cantităţi insuficiente substanţe dezinfectante pentru veselă şi suprafeţele de lucru.

Reamintim centrul educaţional este implicat într-un scandal de proporţii după ce părinţii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere în care copiii lor sunt maltraţi de educatoare şi îngrijitoare.

Câţiva dintre părinţi au mers la procuratură să depună plângere penală.

Avocatul părinţilor se va întâlni mâine cu alţi părinţi care ar vrea să reclame cele întâmplate. Până acum, doar o parte dintre tutorii copiilor au sesizat tratamentul groaznic la care au fost supuşi minorii.

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri