Guvernul scade TVA-ul, hotelierii nu scad preţurile

Data publicării:
CAMERA HOTEL

 

Odată cu scăderea TVA, toţi ne-am fi aşteptat să plătim vacanţe mai ieftine, de la vară încolo. În lipsa unor tarife mai mici, hotelierii compensează cu tot felul de oferte.

Anca Nedea, purtator de cuvânt Asociaţia Patronatelor Mamaia: "La cazare nu va scădea nici un tarif separat, asta în mod sigur. Bineînţeles, asta în funcţie de oferta fiecăruia. În fiecare an au fost oferte şi discount-uri super-avantajoase în funcţie de gradul de ocupare al fiecărui proprietar".

Planurile patronilor de pe litoral sunt acum cu totul altele.

George Guci, hotelier: "Deocamdată ne calăm pe ideea de a creşte calitatea, de a creşte numărul de servicii cu mai multă relaxare decât o făceam până acum şi cu un cost ceva mai mic pentru noi. Da ,ceea ce până la urmă înseamnă o creştere de standard, de satisfacţie a turistului care este importantă."

Administratorii de hoteluri mai spun că vor face bilanţul la sfârşitul acestui an şi abia apoi vor vedea în ce vor investi banii.

Nicolae Bucovală, hotelier: "Vom face din nou nişte calcule, vom vedea la 31 decembrie care sunt vânzările pentru pachetele lansate până acum şi vom veni cu ajustări dacă va fi cazul, dar vor veni colegi hotelieri care după această hotărâre de guvern se vor gândi să investească în locuri de joacă, în alte facilităţi."

Până în prezent, TVA de 9% se aplica doar pachetelor care conţineau cazare şi mic dejun. Hotelierii au cerut în ultimii ani reducerea TVA şi pentru celelalte tipuri de pachete, considerând o anomalie ca o cafea sau un croissant mâncat la masa de dimineaţă să fie taxat cu 9%, iar pentru acelaşi produs, consumat la prânz, TVA să fie de 24%.

reporer: Alexandru Moraru
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri