Hotel declasificat în staţiunea Mamaia. Inspectorii ANT au găsit saltele găurite, rugină şi pereţi netencuiţi

Data publicării:
1

"Uitaţi-vă cum arată! Cum poţi să dormi? Aceea era cu zegras, aceasta e cu câlţi, ceva. Cade rugina din el, acestea sunt putrede. Uitaţi ce este aici! Acesta este fier. Se pot tăia turiştii? Bineînţeles, dar este un pericol să nu cadă cu totul", au spus inspectorii ANT.

Acestea erau condiţiile în care turiştii se cazau la un hotel de 3 stele din nordul staţiunii Mamaia şi plăteau pentru o cameră dublă 280 de lei!

Inspectorii au mai descoperit în afară de saltele de mai bine de jumătate de secol vechime şi balustrade ruginite, băi neîngrijite, cu uşile de lemn umflate de la aburi şi mizerie în spatele paturilor. O parte dintre turişti spun că s-au lăsat păcăliţi de fotografiile de pe internet.

"Nu e ok, dar în poze arăta mai bine. Un miros foarte urât în baie, uşa întredeschisă, tot mobilierul din anii 90 sau chiar mai de mult, saltelele găurite.", a spus un turist.

Ecateria Stavrositu, directorul unui hotel: "Nu mi s-a adus la cunoştinţă că e o problemă, că doar nu le-am sucit pe toate părţile".

Mirela Matichescu, preşedintele ANAT: Unitatea din spatele nostru nu îndeplineşte serviciile şi categoria de stele la care a fost clasificat drept pentru care am recurs la retragerea certificatului de clasificare şi sancţionarea cu o amendă de 50.000 de lei.

La alt hotel de 2 stele, condiţiile nu sunt cu mult diferite.

"O improvizaţie ca la ţară...În plus, uitaţi-vă, şi peretele care chiar poate fi un pericol, poate cădea!", au constatat inspectorii.

Dintre cele 3 hoteluri deţinute de administratorii acestui complex, doar unul singur a fost renovat.

Traian Deoanca, directorul economic al hotelului: "S-au făcut investiţii majore, substanţiale şi cred că le-aţi văzut la celălalt hotel"

Numai în luna iunie au fost verificate 150 de unităţi de cazare şi alimentaţie publică. În 10-12 procente dintre cazuri au fost găsite neregului.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri