Incendiu în localitatea Ciobanu. 20.000 de baloţi de paie au ars o zi întreagă

Data publicării:
foc baloti paie

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 16 ore iar cele 400 de tone de furaje au ars mocnit până în cursul serii.

Paula Anghel, ofiţer specialist ISU Dobrogea: "Intervenţia a fost îngreunată de lipsa hidranţilor în zonă, iar maşinile de stingere au făcut aprovizionarea cu apă tocmai din localitatea Hârşova."

Proprietarul pe terenul căruia a izbucnit incendiul spune că au fost la un pas de pericolul ca acesta s se extindă şi la gospodăriile învecinate. În plus, flăcările cuprinseseră câţiva stâlpi de iluminat, fapt pentru care a fost solicitată şi intervenția echipelor ENEL.

Marian Mirea, proprietarul baloţilor: "Aproximativ 20.000 de baloţi stocaţi pentru iarnă, pentru furajele animalelor şi, azi noapte, în jurul orei 2, am fost anunţat de paznicul meu că mi s-a dat foc la baloţi. Am venit aici şi, întra-devăr, aşa era. Am sunat la Pompieri, dar deja era pra târziu. Se extinsese."

Oamenii din Ciobanu sunt convinşi că focul a fost pus intenţionat şi că vinovații sunt locuitori ai comunei certaţi cu legea. Şi primarul îi cunoaşte foarte bine însă, până acum, nu au existat dovezi de care oamenii legii să profite pentru a-i acuza pe indivizi.

Tudorel Gurgu, primar Ciobanu: "Rog autorităţile şi fac un apel la toate instituţiile să ia măsuri în comuna Ciobanu, căci este un dezastru. Chiar acum vin cetăţeni cărora li s-au furat animalele. Intră la ei în grajd, le taie animalele şi le vând mai departe."

Cel mai des călcat de hoţi este Andrei Dogaru. În urmă cu patru zile, hoţii i-au furat două animale din ogradă însă, de-alungul timpului a pierdut mult mai mult din cauza lor.

Andrei Dogaru, păgubit: "Acum 4 sau 5 ani mi-au furat calul şi căruţa. A doua oară, mi-a furat taurul."

Şi pentru că poliţiştii nu au suficiente dovezi să îi bage după gratii pe cei despre care localnicii spun că ar fi vinovaţi, ei sunt hotărâți să îşi păzească singuri comuna. De pază ar putea face chiar persoanele care beneficiază de ajutor social şi care, oricum, ar trebui să muncească în folosul comunităţii.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri