Întâia zi de vară, ultima zi de concediu. 20.000 de turişti au fost pe litoral de Rusalii

Data publicării:
TURISTI RUSALII

Hotelierii spun că cel mult 20.000 de persoane au ajuns, în aceste zile, pe litoralul românesc. Cu 25% mai mult decât în orice alt week-end din luna mai, dar, în acelaşi timp, şi cu o treime mai puţin decât în 2014, în aceeaşi perioadă.

Dumitru Ivănescu, patronul unui hotel de două stele: "Anul ăsta, a fost mult mai slab ca anul trecut, dar am avut, totuşi, un grad de ocupare de 25%."

Felicia Simion, managerul unui hotel de trei stele: "Noi ne aşteptam la mai mult. Au fost telefoane, lumea s-a informat, dar, totuşi, lumea n-a venit la mare aşa cum îi aşteptam."

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării: "În fiecare week-end, numărul turiştilor creşte. Acesta este un semn bun."

Vizitatorii au avut parte de soare şi de o mare caldă, tocmai bună pentru scăldat. Cât a fost ziua de lungă au stat la plajă, iar seara s-au dus în cluburi sau la terase. Cei mai mulţi turişti au plecat acasă cu o impresie plăcută.

Costuri mici la cazare

Între 50-70 de lei a costat, în această perioadă, o noapte de cazare la un hotel de două stele de pe litoral. Între 70 şi 140 de lei a fost preţul la trei stele şi între 180 şi 250 de lei a costat cazarea la patru stele.

Preţurile la cazare pe litoral vor rămâne aceleaşi până la 1 iulie. Apoi, în perioada de vârf a sezonului estival, vor creşte cu 40%.

reporter: Adrian Herţa
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri