Internet gratuit în autobuzele RATC. Wireless în toate mijloacele de transport din Constanţa

Data publicării:
autobuze RATC

Sistemul wireless a fost deja montat pe autobutele liniei 40, 101 şi 102 şi urmează ca până spre sfârşitul lunii martie să fie extins în toate cele 130 de autobuze ale regiei.

Ideea a fost bine primită de călători, în special de tineri, care petrec destul de mult timp pe internet, în special pe reţelele de socializare, în drumul lor spre casă, şcoală sau serviciu.

Internetul va putea fi accesat exclusiv în mijloacele de transport, nu şi în staţiile de autobuz.

Directorul regiei spune că modalitatea de conectare se face într-un mod foarte simplu, odată ce călătorul accesează o pagină de internet de pe mobilul personal.

Mai mult, reprezentantul RATC dă asigurări că bani alocaţi de regie pentru acest proiect nu se vor regăsi şi în costul biletelor. Mai exact, preţul biletelor nu se va mări sub nicio formă din această cauză.

Ovidiu Tănase, director general RATC: "Suma pe care o plăteşte regia, lunar, este 400 de euro, însemnând, încă odată vă spun, 50 de bani pe autobuz, pe zi. Este o sumă ridicolă". 

Proiectul menit să îmbunătăţească condiţiile de transport pentru localnici, dar şi pentru turişti ar putea fi completat, în viitorul apropiat, cu un altul, respectiv posibilitatea călătorilor de a cumpăra bilete RATC printr-un simplu SMS.

reporter: Anca Medrea/ Poliana Căpitan
operator: Liviu Eremia/ Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri