Între gară şi staţiuni, cu autobuzul CFR. Compania feroviaă vrea să cumpere 20 de autobuze

Data publicării:
CFR

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "De aici, din gara Mangalia, turiştii vor putea să urce direct în autobuzele CFR şi, cu acelaşi bilet de tren, vor putea să ajungă mult mai repede în Limanu, 2 Mai, ori Vama Veche".

Tinerii spun că ar fi bine să existe mijloace de transport care să facă legătura cu celelalte staţiuni. Ei susţin că nu de puţine ori au stat înghesuiţi în microbuzele private şi au aşteaptat în staţii în jur de 30 de minute.

"Noi venim tocmai de la Târgovişte şi tot timpul am stat şi am schimbat - acum căutăm alt mijloc de transport până la hotel şi aşa mai departe, deci, ar fi chiar un lucru bun", au spus turiştii.

Cei mai nemulţumiţi de vestea dată de CFR sunt taximetriştii din gara Mangalia. Omer Negeadin face taximetrie de o viaţă şi spune că şi aşa microbuzele private care duc turiştii spre celelalte staţiuni e fac o concurenţă neloială. Autocarele CFR i-ar duce la faliment, crede şoferul.

Omer Negeadin, şofer de taxi: "Nu e bine. Păi, pe urmă, noi ce facem? Vă iau toţi clienţii? Păi şi aşa ni-i iau. Ia uitaţi, sunt cinci firme aici: acolo una; uite, la chioşcul acesta două, acolo trei, mai e una...patru sau cinci. Plus încă două din Magalia...sunt şase sau şapte firme!"

Oricum, cu microbuzele, transportul este mai puţin costisitor. Un drum până în Vama Veche costă 4 sau 4,5 lei, în funcţie de firma de transport.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri