Întrecere balcanică pe apă. Timp de 4 zile, 150 de sportivi din 10 ţări se vor întrece pe lacul Siutghiol

Data publicării:
veliere lac

Condițiile meteo sunt prielnice, rămâne doar ca sportivii să-și etaleze aptitudinile. România îşi pune mari speranţe în Eduard Guţă, un tânăr de 22 de ani care încearcă să aducă glorie pentru delegația țării noastre la clasa Laser Standard.

Eduard Guță, velist: "Sunt foarte pregătit, am avut mult antrenament, înainte de Balcaniadă a fost campionatul național și Europa Cup unde ne-am prezentat toți românii destul de bine. Fac yachting de 14 ani, cred că asta mă ajută și probabil lacul pe care mă antrenez tot timpul."

Competiția nu este destinată doar velierelor cu un singur sportiv, ci și celor care au echipaj format din skipper și mus.

Martin Todorov, velist: "Suntem pregătiți, am avut mici probleme ieri, dar acum totul e în ordine."

Christo Angelov, velist: "Suntem cea mai bună echipă, suntem prieteni de mai mult de 10 ani."

Pe lângă sportivii din țările balcanice, la start s-au alăturat și echipaje din Austria și Slovenia. Organizatorii sunt optimiști în ceea ce privește reușita regatei.

Radu Zitti, vicepreședintele Federației Române de Yachting: "Acest lucru este o confirmare a faptului că acest concurs reprezintă interes și este un concurs puternic la care sportivii își doresc să participe."

Cele 12 curse programate se desfășoară în conformitate cu regulile internaționale ISAF, iar sportivii aflaţi pe locurile fruntașe, în cadrul competiției vor câștiga, pe lângă titlul balcanic, dreptul de a participa la competițiile internaționale de top.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri