La mare cu rulota. Camparea este o alternativă tot mai căutată

Data publicării:
rulota si cort

foto: Viorel Grosu

Cei care aleg ca destinaţie de vacanţă micuţa localitate Corbu spun că nu ar da acest loc pe nimic altceva. Plaja de aici are farmecul ei: este încă neatinsă de civilizaţie.

De aceea este şi căutată de turiştii care pleacă de acasă doar cu rulota sau cortul. Mulţi nu plătesc nimic, deşi reglementările Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării îi obligă să achite o taxă de 5 lei pe zi sau 30 de lei pe an.

"Vin aici de şapte ani, la început am venit cu cortul, acum cu rulota,ne place chiar dacă e mai sălbatic, e mai linişte e apa curată bună , numai că nu prea sunt condiţii, dacă ştii să te descurci, să cumperi din sat, am înţeles că acum ar fi făcut un magazin, n-am ajuns încă la el să văd ce are, ce să vă spun, fiecare dupăposibilităţi se descurcă.", a spus unul dintre turişti.

Acolo dorm, acolo se relaxează, acolo mănâncă. Familia Băluţă vine aici de ani de zile. La început a dormit în cort, însă a înţeles că cea mai bună metodă de campare este o casă Mobil?. Altfel spus... o rulotă.

Departe de aglomerația urbană și de stațiunile de fiţe, aceşti oameni au găsit ceea ce şi-au dorit: un cadru liniştit în care să-şi petreacă vacanţa.

reporter: Paul Greavu
operator: Mihai Ciobanu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri