La şcoală, în Occident. Costul studiilor în Marea Britanie este de minimum 15.000 de lire sterline

Data publicării:
SCOLI OFERTE

Roxana Lupu are 14 ani şi este interesată de o şcoală din afara graniţelor unde să îşi poată dezvolta pasiunea pentru pictură.

Roxana Lupu, elevă: "Am găsit un liceu de arte din Olanda, care chiar e interesant, şi mă gândesc să aplic. Prima oară, aş fi vrut să merg în Anglia, numai că am auzit că, în Olanda, sunt preţurile puţin mai mici şi e mult mai ok."

Organizatorii târgului educaţional spun că, deşi taxele pentru un an de studii liceale în ţările occidentale sunt relativ ridicate, beneficiile pe care le poate avea un absolvent sunt pe măsură. Programele şcolare propuse sunt moderne şi diversificate, iar şansele de admitere la cele mai bune dintre universităţile europene sunt foarte mari.

Valerie Kennedy, secretar Sidcot School, Bristol, Marea Britanie: "Căutăm elevi care să se înscrie la şcoala noastră, pentru oricâţi ani îşi doresc să stea la noi, iar, apoi, noi îi vom ajuta să depună aplicaţii la universităţi, în Marea Britanie, dacă îşi doresc să rămână, sau chiar şi dincolo de Ocean."

Oana Cristea, organizator târg educaţional: "Un elev din România, care merge la o şcoală de top, are şanse mult mai mari să studieze la o universitate de top."

Specialiştii în consultanţă educaţională recomandă ca, înainte de a se înscrie la cursuri de gimnaziu sau de liceu în afara graniţelor, elevii să meargă şi să îşi exerseze, în prealabil, abilităţile de conversaţie în limba engleză la o şcoală de vară. Daria Andrada Gheorghiu are doar opt ani. Spune că şi-ar dori să plece, pentru câteva zile, într-o astfel de excursie peste hotare.

Daria Andrada Gheorghiu, elevă: "În străinătate, se vorbeşte altă limbă şi pot învăţa mai multe de-acolo, pentru că nu am fost. Şi pot face chestii interesante acolo, ce n-am făcut aici."

Teodora Răducanu, organizator târg educaţional: "Avem tabere axate pe îmbunătăţirea nivelului lingvistic, tabere academice - în care se pot pregăti pentru admiterea la un liceu -, tabere pentru admitere la universităţi, tabere pentru pregătire portofoliu, tabere vocaţionale."

Organizatorii evenimentului spun că vor reveni la Constanţa în toamnă, cu un târg dedicat universităţilor străine.

reporter: Adrian Herţa
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri