La spital după ce au fumat etnobotanice. Doi elevi s-au drogat în toaleta colegiului "Mircea cel Bătrân"

Data publicării:
colegiul mircea cel batran

sursa foto: replicaonline.ro

Cei doi elevi ar fi fumat o ţigară procurată din Vama Veche, în mini-vacanţa de 1 mai, numai că unuia dintre ei i s-a făcut foarte rău imediat după ce a fumat.

O femeie de serviciu l-a găsit întins pe o bancă din curtea interioară a Colegiului. I-a spus acesteia că i s-a făcut rău după ce a mâncat la un fastfood.

Femeia de serviciu l-a dus imediat la cabinetul medical al şcolii unde tânărul şi-a menţinut aceeaşi poveste. A devenit extrem de agitat atunci când asistenta a vrut să îi facă nişte clamante.

Gabriela Dobrinaş, asistent medical: Am crezut, prima oară, că îi este frică de ac. A început să fie foarte agitat. Era foarte debusolat. I-am spus să stea cu faţa în jos. S-a răsucit de câteva ori. Am văzut că începe să aibă privirea fixă şi a început să....s-a dat jos de pe canapea, a început să dea din picioare.

Elevul în vârstă de 17 ani avea un puls accelerat şi o tensiune extrem de mare: 16 cu 9. Medicul şi asistenta s-au speriat şi au sunat imediat la 112 solicitând o ambulanţă. Adevărul a ieşit imediat la iveală. Alături de el, a fost dus la spital şi colegul care i-a procurat ţigara

Dr. Cristian Cealera, director medical SAJ Constanţa: La ora 11.50 s-a primit un apel de la cabinetul şcolar din cadrul Colegiului "Mircea cel Bătrân" pentru un elev din cadrul Colegiului care se afla în acel moment în cabinet şi care prezenta agitaţie psihomotorie. Am deplasat o ambulanţă la locul solicitării, Acolo am găsit doi elevi care prezentau aceste simptome de agitaţie psihomotorie, diagnostic cu care au fost transportaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa. 

Directorul unităţii de învăţământ susţine că nu s.a confruntat niciodată cu o situaţie similară. În plus, cei doi elevi nu au ridicat niciodată probleme majore de comportament

Vasile Nicoară, director CN "Mircea cel Bătrân": Ei sunt, într-o ierarhie a clasei, situaţi în limita de mijloc ...mediile, în general, bune şi chiar foarte bune...peste opt.

Din fericire, starea de sănătate a celor doi adolescenţi nu a fost atât de gravă, aşa că au fost preluaţi de părinţi şi duşi acasă. Rămâne însă de văzut ce decizie va lua conducerea pentru a-i sancționa.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri