Lui Nicuşor Constantinescu i-a fost confirmat şi al doilea mandat de arestare 

Data publicării:
nicusor evz

Magistraţii Tribunalului Constanta au confirmat cel de-al doilea mandat de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Judecatorii l-au audiat pe presedintele suspendat al CJ Constanta mai mult de 4 ore. Niciun argument adus de el şi de aparatorul său nu i-a convins pe judecători să-l lase în libertate. După ce a fost anunţată decizia, Nicuşor Constantinescu a fost dus cu duba, la Spitalul Penitenciar Rahova.

Preşedintelele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a sperat până în ultima clipă că va scăpa de al doilea mandat de arestare.

Nicusor Constantinescu a incercat sa ii convinga pe judecatori pe parcursul audierilor ca nu a fugit din Romania si ca nu s-a sustras urmaririi penale.

El le-a povestit ca a plecat pe 30 ianuarie in Statele Unite ale Americii sa se trateze si ca au intervenit complicatii la operatiile suferite acolo, de aceea nu a putut veni in tara.

Numai ca, din spusele anchetatorilor, viza i-a expirat intre timp, pe 8 octombrie, ca atare statea ilegal in America. Procurorul de caz le-a spus magistratilor ca imediat dupa aceea, autoritatile judiciare din Statele Unite i-au implantat in picior, lui Nicusor Constantinescu un dispozitiv de urmarire si ca pe 22 octombrie ar fi urmat sa-l incarcereze in Buffalo Detention Center din New York.

A doua zi, preşedintele suspendat al CJ Constanta a parăsit spitalul si a plecat spre Turcia. Acolo, a luat legatura cu autoritatile judiciare turce, iar ulterior a venit in Romania. În sala de judecată au fost prezenţi toţi apropiaţii săi: familie, rude, angajaţi ai Consiliului Judeţean şi întreaga conducere a Primăriei Constanţa.

Decizia de astăzi magistraţilor va fi contestată de avocatul său. Urmează ca instanţa superioara, Curtea de Apel Constanţa să confirme sau să respingă decizia luată de Tribunal. Presedintele suspendat al CJC a declarat în faţa magistraţilor că procurorii anticorupţie îi mai pregătesc două dosare penale.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a primit mandat de arestare pentru 30 de zile şi de la judecătorii Tribunalul Bucureşti

reporter: Anca Medrea
operatori: M. Ciobanu, V. Cotleţ>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri