Mai ieftin, sau mai mult. TVA-ul de la mâncare sau SPA a scăzut la 9%

Data publicării:
restaurant hotel turisti

Turiştii care se cazează în hoteluri, la mare sau la munte vor putea mânca de acum încolo micul dejun sau maza de prânz mai ieftin decât până acum. Depinde de fiecare manager în parte ce decizie va lua. Legea nu obligă niciun agent economic din turism să ieftinească serviciile.

Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia: "Vor fi si hotelieri care vor oferi o farfurile mai plina decat cea care a fost pana acum. deci, aceasta scadere de tva se regaseste daca vreti in farfuria turistului si in functie de cum gandeste hotelierul respectiv.".

Turiştii trebuie să ştie că nu vor beneficia de preţuri scăzute la mâncare sau la serviciile de relaxare dacă nu sunt cazaţi în compelxul hotelier.

Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia: "Cei care nu locuiesc în hotel, nu avem ce face, ei trebuie să plăteasca TVA-ul de 24 la sută, pentru că aşa prevede ordonanţa de guvern". 

Numai pe litoral sunt 380 de hoteluri, fiecare manager în parte urmând să stabilească politica de preţuri sau de reaşezare a listelor de meniu pe care o va adopta.

Mulţi din patronii de complexuri hoteliere nu cunosc ordonanţa de guvern şi normele metodologice de aplicare a TVA-ului de 9% la serviciile din turism, aşa că asociaţiile patronale din domeniu urmează să convoace şedinţe în următoarea perioadă pentru a discuta cu ei pe marginea acestui act normativ.

reporter: Anca Medrea
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri