Mai mult de 30 de gospodării din Târguşor au crăpat, iar pe drum s-au format cratere

Data publicării:
groapa dj 222

Oamenii din comună sunt speriaţi că zidurile caselor se vor crăpa şi mai mult. Chiar dacă sunt groși de 40-50 de cm, pereții nu mai suportă trepidațiile camioanelor care transportă piatră.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanța: "Casele oamenilor din Târgușor au început să aibă fisuri din cauza tranzitului intens al camioanelor care transportă piatră, dar mai ales din cauza stării precare a drumului județean 222. Spre exemplu, această groapă are un diametru de peste jumătate de metru și o adâncime de 10 cm."

Cum drumul este în custodia Regiei Judeţene de Drumuri, primarul din localitate nu poate să aloce bani pentru reparaţii. Singurul lucru pe care-l poate face este să limiteze viteza.

Dumitru Dragu, primarul comunei Târgușor: "Ceea ce se întâmplă în casele oamenilor, din cauza mașinilor și traficului și indolenței, practic, a regiei de drumuri, ei trebuie să repare."

Adrian Gâmbuțeanu, director RAJDP Constanța: "Începând din luna iulie avem fonduri pentru realizarea a aproximativ 3.400 de m de plombe pentru etanșarea drumului în cadrul programului de lucrări de întreținere a drumurilor județene pentru sezonul de iarnă. Ele au fost construite în anii 60 când camionele transportau 8 tone, 12 tone, iar acum un autotren are în mod normal 40 de tone."

Porțiunea de drum cu probleme din Târgușor se întinde pe 3 kilometri, iar tirurile care tranzitează zona vin de la carierele din localitățiile Cheia și Pantelimon.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri