Mai puțini români în Bulgaria. Rezervările prin agenţiile de turism au scăzut cu 15 procente

Data publicării:
Bulgaria

Prin Vama Veche doar câteva maşini au trecut în prima zi de crăciun frontiera în ţara vecină. După ce au mâncat bine, unii dintre români au plecat să se reculeagă în lăcaşele de cult din Bulgaria, aflate în apropierea litoralului.

Familia Dobre a hotărât să petreacă sărbătoarea Crăciunului departe de Capitală, în Balcic, la 60 de kilometri de graniţa cu România. De patru ani, se cazează la acelaşi hotel, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru că este mai ieftin decât oriunde în ţară.

Adrian Dobre: "Să zic adevărul? Sunt prea sărac să merg în România, una la mână. Doi, ofertele de aici sunt variate, preţurile sunt mult mai mici decât la noi."

Fiecare persoană plăteşte 60 de euro, iar în aceşti bani sunt incluse cazarea, mâncarea şi distracţia.

Neptina Dobre: "Trei seri de petrecere, mâncare bună, cazare bună."

"Avem privelişte la mare, ne plimbăm cu iahtul, cu barca, mă rog şi locul, în general, e mult mai frumos decât la noi."

Patronul hotelului ştie bine şi limba noastră şi a pregătit un meniu foarte variat pentru turiştii români care s-au cazat la el.

Atanas Atanasov, patron hotel: "Avem sarmale pentru diseară, cinci feluri de salată, specialitatea Lotus, cu carne la cuptor şi caşcaval, tort şi multe alte surprize."

Patronul hotelului spune că dacă atunci când şi-a deschis afacerea, în 2004, avea 120 de români cazaţi la el de Crăciun, acum are numai 30 de persoane.

Cristi Bărhălescu, agent de turism: " Crăciunul la bulgari s-a vândut anul ăsta puţin mai slab faţă de anul trecut, cam cu 15%".

De Revelion, românii vor pleca în număr mai mare la bulgari. Cei mai mulţi vor petrece Anul Nou în Balcic, Nisipurile de Aur, Constantin şi Elena şi Bansko.

reporter: Anca Medrea
operatori: Cristi Caciauna, Victor Niţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri