Marea a înghiţit plajele. Zeci de metri de plajă au fost acoperiţi cu apă

Data publicării:
PLAJA INUNDATA

Furtuna din ultima saptamana de pe litoral a scos marea neagra din matca. Plaja aproape a disparut fiind inlocuita de apele marii. Este a doua oara in acest an cand Marea Neagra inainteaza pe suprafata de nisip.

Alexandru Baran, reporter Digi24 Constanţa: "În mai puţin de o lună valurile mării au pus stăpânire pe aproape întraga plaja. Astăzi valurile puternice mai au puţin şi ajung până la promenada de aici din staţiunea Mamaia."

In nordul statiunii Mamaia, marea a trecut dincolo de foisorele in care vara salvamarii supravegeaza turistii. Nici promenada din zona nu a ramas neinundata. Cu toate acestea, specialiştii spun că fenomenul nu este permanent.

Marieta Iorga, purtător de cuvânt al ABADL: "Este într-adevăr un fenomen de eroziune mai ales că vorbim în ultimele zile de un cod galben de vânt."

Constantenii dar si turistii care s-au aventurat pe faleza din Mamaia au privit uimiti cum locul sezlongurilor a fost luat acum de valurile marii.

Marieta Iorga, purtător de cuvânt al ABADL: "Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral are în derulare un proiect pentru diminuarea şi stoparea acestui fenomen de eroziune. Vorbim de montarea de diguri de larg şi diguri de ţărm până la sfârşitul acestui an."

Astfel, plajele din Constanţa, Eforie Nord şi din sudul staţiunii Mamaia vor fi mai late cu până la 100 de metri dar şi protejate cu diguri care vor anula fenomenul de eroziune a ţărmului Mării Negre.

reporter: Annabelle Borş
Operator imagine: Victor Niţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri