"Marines" contra "Sailors". Competiţie acerbă între militari, pe terenul de baschet

Data publicării:
minge baschet

 

foto: radioconstanta.ro

Cu toate că militarii au vrut doar să se relaxeze, au jucat ca într-o competiţie reală: cu faulturi, ratări la milimetru dar şi cu puncte câştigate spectaculos.

Dominique ar fi trebuit să se întoarcă acasă, la familie, dar a semnat prelungirea contractului, aşa că va petrece alte şase luni pe nava purtătoare de rachete USS Vicksburg.

Dominique Bale, marinar militar: "Fac meseria aceasta de atât de multă vreme, încât mi se pare uşoară. Îmi place. Îmi place să vizitez diferite ţări. Îmi este foarte uşor, dar fac asta şi pentru fiicele mele."

Domnique a făcut parte, pe terenul de baschet, din echipa câştigătoare. Jocul amical s-a transformat într-unul pe viaţă şi pe moarte.

Dominique Bale, marinar militar: "Am avut impresia că jucaţi pentru a câştiga cupa! Am fost foarte serioşi! Nu ne place să pierdem. "USS Vicksburg" nu pierde niciodată!"

Campionii au dat însă dovadă de fairplay şi au ţinut să îşi felicite adversarii pentru efortul depus pe teren.

"A fost un meci greu? Da, a fost destul de greu, competitiv, dar competiţia ne face mai buni, aşa că ne-a plăcut mult!", a spus 

Nu se poate spune acelaşi lucru şi despre tabăra adversă. Mai în glumă, mai în serios, puşcaşii marini au spus că...s-au lăsat bătuţi de marinari, ca să le facă pe plac şi să se bucure şi ei de gustul victoriei

"Am pierdut astăzi, este adevărat! Asta este...dar a fost distractiv. Au fost mulţi oameni aici şi nu am vrut decât să le dăm şi lor o şansă (n.r. marinarilor). Nu am vrut să le arătăm tot ce ştim, aşa că i-am luat mai uşor", a declarat un alt soldat american. 

Şi câţiva români au încercat să le ţină piept bashcetbaliştilor amatori din America dar jocul a fost mult prea alert. Unii au cedat după câteva minute.

Teodor Patrichi, preşedinte Consiliul din România al Navy League, US: "De fiecare dată, Consiliul din România al Ligii Navale Americane provoacă la un meci de baschet toate echipelenavelor americane care ne vizitează, astăzi fiind rândul USS Vicksburg. Cu acest prilej, aş vrea să îi rog frumos să ne mai lase să şi câştigăm, uneori."

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri