Maşină pentru salvamari. Salvamarii au primit, pentru intervenţii, un bolid 4x4

Data publicării:
Mitsubishi Salvamari

foto: www.amsonline.ro

Odată solicitaţi să intervină, salvamarii trebuie să ajungă repede la locul unui incident, întrucât de viteza lor de reacţie poate depinde viaţa unui om.

"Ai putea ajunge mult mai repede cu o maşină decât cu o barcă, chiar şi pe apă, în locuri mai greu accesibile.", a spus un salvamar.

Acum, salvamarii se vor deplasa de câte ori au nevoie cu acest bolid care poate merge şi pe terenuri accidentate.

"O să ne ajute foarte mult pentru că un salva, câţiva salvamari sau unul singur nu poate să ajungă cu victima de la un sector îndepărtat la bază, la primul ajutor", a spus un alt salvamar.

În maşină vor fi încărcate bărci de salvare dar, jet sky-uri şi alte echipamente necesare salvării vieţii omeneşti pe mare.

Gabriel Culea, şeful salvamarilor: "Această maşină ne sprijină şi reduce cât putem la minimum să ajungem cât mai repede la locurile unde suntem solicitaţi."

Cipirian Vicol, director vânzări: "Punem la dispoziţia acestora o autoutilitară 4x4. Este un autovehicul foarte performant care poate opera în orice tip de teren."

Echipamentele salvatorilor marini cântăresc câteva tone şi sunt foarte voluminoase. Cu bolidul 4X4 potr transporta 3 bărci dintr-odată. Înainte puteau încărca doar una singură într-o maşină obişnuită.

Când nu o aveau la dispoziţie, le transportau manual dintr-un loc în altul. Era nevoie de câte 5 sau, uneori, 10 oameni pentru ca bărcile cu motor, kaiacele sau ski-jeturile să fie duse acolo unde era nevoie de ele.

reporter: Annabelle Borş
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri