Mircea Băsescu rămâne în arest

Data publicării:
mircea basescu 1a69e62ebb-1

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă a Poliţiei, la Tribunalul Constanţa.

La prima înfăţişare, în camera preliminară, avocaţii celor doi au cerut cercetarea sub control judiciar. Aceştia au susţinut în faţa judecătorilor că probele depuse la dosar de către apărătorii familiei Bercea nu sunt originale.

Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu: "Acele înregistrări nu sunt autentice. Nu sunt autentice sau veridice? Nu sunt autentice , pe cale de consecinţă nici veridice, pentur că sunt colaje şi nu sunt copii fidele, nu există originale. În expertiză scrie că nu sunt originalele."

Florin Şurghe, avocatul lui Mircea Băsescu: "Nu au fost puse la dispoziţie de denunţător înregistrările originale. Pentru că nu au fost puse la dispoziţie cele trei aparate puse la dispoziţie sunt cele cu care nu au fost făcute înregistrările."

În acelaşi timp, avocaţii lui Mircea Băsescu au recunoscut că din acest dosar s-a disjuns un alt caz în care clientul lor este acuzat de două infracţiuni.

Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu: "Există o disjungere pentru înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Presupusa înşelăciune se referă la faptul că ar fi înşelat familia Bercea prin faptul că a prezentat o faptă muinicinoasă chemându-i să le dea banii dar în acealşi timp să anunând organele că este şantajat."

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

reporteri: Marieta Iorga, Iulia Stanciu
operatori: Cătălin Vârban, Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri