Misiune inedită a pompierilor. Angajaţii ISU Constanţa spală străzile din comuna Tuzla

Data publicării:
pompierii strazii

 

Astăzi, femeile de serviciu curăţau treptele Centrului pentru Tineret, poliţiştii păzeau zona iar pompierii au fost solicitaţi să spele asfaltul. Imediat după apariţia reporterilor Digi24, un angajat al Primăriei a urmărit echipa postului nostru tv peste tot prin localitate.

După ce poliţiştii au pierdut urma reporterilor, angajatul primăriei a dat mână liberă pompierilor să spele strada. Militarii s-au apucat imediat de treabă. Am încercat să aflăm care este scopul acţiunii, dar pompierii au oprit furtunul şi au refuzat să discute cu reporterii Digi 24.

Unul dintre pompieri a dat un telefon, apoi a coborât din maşină, a strâns furtunele şi a plecat înapoi la baza aflată la doi paşi de centrul de tineret.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Cei care conduc localitatea Tuzla nu au fost de găsit. După mai bine de 40 de minute de aşteptare a sosit consilierul personal al primarului care ne-a explicat că, de fapt, pompierii se antrenau."

Primarul din Tuzla are însă o altă variantă. Spune că pompierii au fost chemaţi să intervină pentru că unul dintre utilajele care lucrează în zonă s-a defectat şi pe carosabil s-a împrăştiat combustibil.

Constantin Micu, primarul localităţii Tuzla: "Ei nu intervin la spălatul străzii, că nu fac parte din...nu fac parte din curăţeania. Noi avem maşină specializată."

Edilul îi contrazice însă şi pe oameni care spun că pompierii spală frecvent străzile din localitate, mai ales drumul principal, care trece prin faţa Primăriei: "Dacă pompierii au o intervenţie reală în timp ce spală străzile, ce se întâmplă? În timp ce spală străzile, sună telefonul şi, atunci, lasă furtunul acolo şi apa şi, când vine de la intervenţie, iar vine şi ne ajută."

Ultima variantă a intervenţiei a venit după câteva ore de la comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: "În jurul prânzului, pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Tuzla s-au autosesizat la faptul că, în faţa subunităţii, pe carosabil, se află noroi şi combustibil care proveneau de la autoutilajele care execută lucrări în zonă."

Potrivit ISU Constanţa, decizia de a spăla carosabilul aparţine chiar pompierilor.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri