Misiune prelungită în Marea Neagră. Distrugătorul Truxtun continuă manevrele militare cu Forţele Navale ale României 

Data publicării:
john kerry

Occidentul acuză Rusia că sfidează comunitatea internaţională şi provoacă deliberat tensiuni în estul rusofon pentru a-şi vedea înfăptuit visul de federalizare al Ucrainei.

John Kerry, secretar de stat al SUA: "Este clar că forţele speciale ruse sunt în spatele haosului din ultimele 24 de ore. Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit, şi credeţi-mă, nimeni nu este păcălit de ceea ce s-ar putea transforma într-un pretext pentur o intervenţie militară aşa cum am văzut în Crimeea". 

Tot mai îngrijoraţi de riscul unui conflict militar în regiune, americanii au anunţat că vor menţine distrugătorul Truxtun în Marea Neagra.

Derek Chollet, asistent al secretarului american al Apărării: "Am decis, extinderea misiunii USS Truxtun în Marea Neagră, pentru a efectua manevre cu forţele navale ale României şi Bulgariei. De asemenea, trimitem o altă navă în Marea Neagră, în decurs de o săptămână".

Rusia acuză la rândul ei comunitatea internaţională şi Ucraina că ignoră cerinţele populaţiei din estul şi sudul ţării.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: "Avem convingerea, şi nimeni până acum nu a reuşit să ne schimbe această convingere, că această situaţie nu se poate schimba în dialog dacă autorităţile din Ucraina vor continua să ignore interesele regiunilor din sudul şi estul ţării".

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri