Misiune specială pentru americani. 20 de soldaţi de pe USS Vella Gulf au reparat un orfelinat

Data publicării:
militari americani orfelinat

Soldaţii americani s-au organizat în echipe, au pus mâna pe lopeţi, motocoase şi pensule şi s-au apucat de treabă. Fiecare dintre ei a avut o sarcină precisă: unii au tăiat iarba, altii au reparat scările orfelinatului şi au vopsit locul de joacă.

După cinci ore de muncă, centrul era ca nou. 

Cap. Caelin Vas, militar USS Vella Gulf: "Cred că este minunat... Sunt mulți soldați care au avut ocazia de a veni aici și de a ajuta oamenii, iar eu sunt foarte înântat că pot să-mi aduc contribuția. "

Teodor Patrichi, președinte NLSU România: "Este într-adevăr o tragedie ce se întâmplă cu acești copii și trebuie ajutați, trebuie asigurat tratamentul medical și, dacă putem în același timp să asigurăm prin materialele de construcție, prin orice ajutor pe care-l putem acorda să-i ajutăm să meargă mai departe, să aibă grijă de acești copii, este un lucru extraordinar pentru noi. "

Elena Cișmașu, administrator orfelinat: "E un lucru important pentru fiecare din noi, înseamnă mult ajutor și în primul rând înseamnă prietenie."

Orfelinatul a fost construit în anul 1991 de un cetăţean american. De atunci, Ambasada Statelor Unite investit 100.000 de dolari pentru întreţinerea clădirii. 80 de copii au trecut prin centru de la înfiinţare şi până în prezent.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri