Moş Crăciun de închiriat. Pentru 120 de lei pe oră, orice copil îl poate avea pe Moş acasă

Data publicării:
mos craciun cu copil

Valeri Baran este unul dintre cei şase moşi care se pot închiria. Este cel mai iubit dintre ei, cel puţin aşa spune el. Moşul îşi aduce aminte de o fetiţă isteaţă, care era cât pe ce să-l facă să se dea de gol atunci când l-a întrebat cât de bătrân este. Atunci, Moşul a stat pe gânduri, apoi a răspuns:

Valeri Baran, alias "Moş Crăciun":  "I-am spus aşa: <<Nu mai ştiu câţi ani am, însă îmi aduc aminte perfect că munţii Carpaţi s-au format sub privirile mele>>"

Valeri spune că a jucat rolul lui Moş Crăciun de două ori pentru fiul lui care acum are 29 de ani. Dar, pentru că, pe vremea aceea costumele nu erau atât de reuşite, a fost deconspirat rapid. Moşul spune că a ales să joace acest rol pentru că:

Valeri Baran, alias "Moş Crăciun": "Sunt cel mai căutat personaj zilele acestea. De la cei mici până la bunicii de 110 ani, toţi îmi pronunţă numele şi, ce e interesant, toţi aşteaptă câte ceva de la mine."

Moşul poate aduce cadourile celor mici acasă. Pentru o oră petrecută cu ei, părinţii plătesc 120 de lei. Dacă darurile sunt prea multe, Moşul va avea nevoie şi de ajutoarele sale.

În urmă cu patru ani, Robert Munteanu şi-a găsit jobul ideal: este mereu înconjurat de copii şi, de Crăciun, este cel mai iubit dintre ajutoarele lui Moş Crăciun - îl interpretează pe renul Rudolf. Atunci când deschid singuri uşa şi dau cu ochii de el, copiii rămân înmărmuriţi.

Robert Munteanu, alias "Rudolf": "Unii se sperie...de obicei cei mai mici. Ceilalţi... pot să zic că aş fi personaj principal: se dau mai mult pe lângă decât pe lângă Moşul."

Dincolo de amuzamentul lucrului cu cei mici, Crăciuniţa, pe numele său Simona Buiuca, spune că există şi momente extrem de emoţionante care o iau prin surprindere şi, uneori, nu ştie cum să reacţioneze.

Simona Buiuca, alias "Crăciuniţă": "Aici, la căsuţa moşului a venit un copilaş. L-a întrebat Moş Crăciun: "ce vrei să-ţi aduc în Noaptea Magică"? Iar el a spus: "nu vreau decât să fie părinţii mei din nou uniţi". Am rămas toţi....nu mai ştiam ce să spunem, cum să reacţionăm."

Adrian Căpricelu este un tătic fericit căci fetiţa lui nu mai are acum frică de Moş Crăciun.

Adrian Căpricelu, tată: "S-a speriat anul trecut, dar acuma e e ok. E totul natural. Abia aşteaptă să vină şi...să vedem cum facem."

Gabi Soare, organizator evenimente: "Este foarte, foarte aglomerat şi anul acesta. Cel puţin în ceea ce ne priveşte, de la an la an cererea creşte. Avem copii la care venim în case de peste cinci ani de zile, de când am început activitatea."

Cei la care Moşul nu poate ajunge îi pot lăsa o scrisoare chiar în cutia poştală din curtea casei lui. 

reporter: Oana Manoilă

operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri