Navă de lux în Portul Constanţa. Peste 200 de turişti americani vizitează Delta Dunării şi Capitala

Data publicării:
star pride

sursa foto: www.cruisecompete.com 

Silver Pride face parte din categoria navelor de croazieră medii ca mărime dar luxuase, care transmit pasagerului ideea de intimitate. Nava este un mic orăşel plutitor unde principalul scop este relaxarea şi buna dispoziţie. 145 de oameni care fac parte din personalul vaporului stau la dispoziţia pasagerilor zi şi noapte.

Alan McCarry, comandantul navei: "Este distractiv să te afli aici, este o atmosferă foarte prietenoasă pentru toţi cei aflaţi la bord, dar şi pentru echipaj. Avem un număr mare de turişti care se reîntorc de mai multe ori şi care se simt foarte bine."

Pe trei dintre punţi sunt dormitoarele pasagerilor. Cel mai spaţios se află la ultimul etaj: are patru încăperi, verandă cu vedere la mare, televizor, seif, un dressing încăpător şi o cadă cu jacuzzi.

Restul, arată ca o cameră obişnuită de hotel. Şi costul este pe măsura luxului: cea mai ieftină începe de la 700 de dolari, iar cea mai scumpă poate ajunge la aproape 1300 de dolari pe zi. Pe lângă dormitoare de 4 şi 5 stele, turiştii au parte de o suită de posibilităţi de petrecere a timpului liber.

Cezar Micheten, agentul navei: "Au cinema, au restaurante, piscină, au formaţie în fiecare seară, entertainment."

Şi, evident, mese bogate din bucătăria grecească, thailandeză, franţuzească, spaniolă, americană cu preparate din vită, peşte, miel, porc şi pui, dar şi mâncăruri vegetale şi o gamă largă de băuturi alcoolice şi răcoritoare.

"Mâncăm mult. Mâncarea este delicioasă deci ne petrecem jumătate din timp mâncând şi simţindu-ne bine.", a spus un pasager. 

Turiştii care au vrut să facă puţină mişcare şi să afle ce frumuseţi ascunde ţara noastră au mers în excursii în Delta Dunării şi în Bucureşti.

Reprezentanţii Portului Constanţa spun că în perioada următoare va fi tranzitat masiv de nave de croazieră.

Teodor Patrichi, directorul Terminalului de Pasageri: "În acest sezon avem programate în jur de 53 de nave de pasageri dintre care 18 sunt fluviale."

Pachebotul Star Pride va rămâne în Constanţa până în această seară la ora 22.00. În România este a treia escală pe care o face vaporul: a plecat de la Istanbul şi până la Constanţa a făcut două opriri: în Asmara şi Odesa. De aici va merge în Bulgaria unde va acosta în porturile din Varna şi Nessebar, iar la final nava se va întoarce la Istanbul.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri