Nava Emerald Princess a adus 3.000 de turişti în România

Data publicării:
CROAZIERA

Emerald Princess este un vapor care impresionează la dimensiuni, dar şi prin facilităţi: are nu mai puţin de 15 punţi, 880 de spaţii de cazare, 13 restaurante, 4 piscine, 2 cluburi de noapte, săli de spectacole, cinematografe în aer liber şi cazinouri.

Ca să vă faceţi o imagine, un vas normal de croazieră nu are nici măcar jumătate din facilităţile şi dimensiunile acestui gigant pe apă. Toate aceste elemente au convins un număr important de turişti de pe tot globul să meargă într-o vacanţă de vis prin Mediterana şi Marea Neagră.

Teodor Patrichi, directorul terminalului de pasageri: Este cea mai mare navă din ultimii trei ani care soseşte la noi. Este un adevărat oraş plutitor, are 3.000 de pasageri şi aproximativ 1.100 de persoane în echipaj.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Impresionanta navă de pasageri care transportă pasageri din 59 de ţări are o înăţime de 60 de metri, echivalentul unui bloc de 20 de etaje.

Croaziera este destinată atât celor în vârstă, cât şi cuplurilor şi familiilor. De aici mixul de naţionalităţi şi vârste la bordul bijuteriei pe apă. Familia Monserat, care numără patru membri, a venit tocmai din Mexic pentru a vedea cultura din estul şi sudul Europei. Sunt impresionaţi de navă şi de faptul că îşi pot umple timpul mereu cu câte ceva.

Kathia Monserat, turistă din Mexic: Mergem la piscină, noaptea mergem la club, jucăm cărţi. <MUSCĂ> Mă aştept să văd toate locurile tipice acestei ţări şi...să cumpăr multe!

Pasagerii au coborât în grabă de pe oraşul plutitor, pentru că trebuiau să urce în autocarele care să-i ducă la obiectivele turistice. Totuşi, nu au putut pleca fără să-şi facă poze cu mascotele vasului, sau fără să treacă pe la magazinul terminalului de pasageri ca să cumpere suveniruri cu Dracula.

Cristina Chilianu, comerciant magazin de suveniruri: Sunt interesaţi în general de aceste tăbliţe. Aici ei pot vedea cum arată castelul şi întotdeauna sunt interesaţi să ştie cât este de departe, ar vrea să-l viziteze.

Odată ajunşi în Piaţa Ovidiu, turiştii au fost captivaţi de explicaţiile ghizilor.

Un sejur la bordul vasului-gigant costă între 500 şi 2000 de dolari de persoană, în funcţie de tipul camerei şi perioada petrecută la bord. Nava îşi va continua voiajul pe Marea Neagră şi va ajunge în portul bulgar Nessebar, iar destinaţia finală a croazierei va fi la Istanbul.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri