Nu şi-au luat banii cuveniţi. Peste 4.600 de constănţeni au de încasat 1,8 milioane de lei

Data publicării:
banca cronicadeiasi

foto: arhivă

Viorica Tohneanu locuieşte Valu lui Traian şi este mama a doi copii. Femeia spune că astă vară poştaşul i-a bătut la uşă de câteva ori, ca să-i dea alocaţia pentru copilul minor, dar nu a găsit-o acasă. Aşa că banii au ajuns la Casa de Pensii.

Numai în comuna Valu lui Traian sunt 130 de oameni care trebuie să primească ajutoarele sociale. Au fost înştiinţaţi personal de un reprezentant al Primăriei.

Veronica Rugină, inspector asistenţa socială: "Pe baza listei primită de la AJEPIS Constanţa am întocmit adrese, am distribuit cu ajutorul unui coleg, am primit înapoi semnătură că au primit aceste adrese. Deja au început beneficiarii să vină să depună cereri."

Dar banii nu îi primesc pe loc. Urmează acelaşi traseu ca la început de drum. Iar la trei mandate returnate, plățile se suspendă.

Viorica Tohăneanu: "M-am dus la primărie dacă tot m-au chemat, am făcut o cerere şi mi s-a spus mi le aduce prin poştă din nou. Dar dacă nu ajung din nou la poştă, cred că tot la fel o să se întâmple."

Sumele cele mai mari ar trebui încasate de persoanele care primesc alocaţie de stat în valoare de 42 de lei pe lună.

Cetăţenii pot să își ceară drepturile într-o perioadă limitată de timp, după care se prescriu.

Mariana Fătu, purător de cuvânt AJPIS: "Aceste beneficii sunt neridicate de circa 3 ani de zile şi cei mai mulţi beneficiari sunt pe raza municipiului Constanţa. Pe site-ul primăriei a fost deja afişată lista cu persoanele care sunt deja creditoare în baza noastră de date."

În 2013, 826 de mii de lei au fost nerevendicaţi de beneficiari şi au fost trimişi înapoi la bugetul de stat.

reporter: Annabelle Borş
operator: Alex Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri