O, brad din cărţi! Simbolul Crăciunului, construit din peste 300 de volume

Data publicării:
brad carti

Cei care au construit bradul din cărţi au dorit, în primul rând, să atragă atenţia asupra defrişărilor masive de păduri şi asupra schimbărilor climatice produse de lipsa vegetaţiei, aşa că, pentru ei, acest Crăciun a fost unul ecologic.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Mai bine de două ore s-au chinuit şapte voluntari de la Cercetaşii României să construiască acest brad original. este format din peste 300 de volume şi are 1,5 metri înălţime."

Opera îi întâmpină pe clienţii Blibliotecii Colorate situată într-un centru comercial din Constanţa şi este o curiozitate pentru cei mai mici dintre cititori.

Andrada are 9 ani şi este o clientă fidelă a bibliotecii. Am găsit-o căutând printre cele 3.000 de volume o carte pentru vârsta ei: "Mica Sirenă".

Cele peste 300 de cărţi sunt împodobite cu globuleţe roşii iar suportul din lemn este şi el acoperit cu volume ce vor putea fi lecturate abia la finele lunii viitoare, atunci când bradul va fi desfăcut iar cărţile vor fi reaşezate în rafturi.

Aranjarea cărţilor sub formă de brad nu a fost uşoară aşa cum au crezut iniţial voluntarii.

Victor Maxim, reprezentant "Biblioteca Colorată": "De mai multe ori a trebuit să îl refacem pentru că pornisem ca turnul din Pissa: puţin strâmb. Promitem ca, anul viitor, să facem un brad şi mai mare din cărţi, mai spectaculos."

Cărţile cu care s-a construit bradul au fost donate de reprezentanţii unei edituri şi, după sărbători, vor rămâne pe rafturile Bibliotecii Colorate din Constanţa.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri