O singură plajă este certificată Blue Flag

Data publicării:
plaja fitze blue flag

Mai avem o singură plajă care se ridică la standardele turiştilor cu pretenţii şi care are cea mai mare distincţie din domeniu: blue flag.

Algele, gunoaiele şi construcţiile haotice au făcut ca din cele 8 plaje care respectau în 2006 criteriile internaţionale de calitate, acum să mai rămână doar una, în partea de nord a staţiunii Mamaia.

Plaja are locuri de joacă pentru copii, spaţii special amenajate pentru masaj, iar din loc în loc, printre măsuţe, au fost plantaţi palmieri.

În plus, agenţii de pază patrulează non stop prin zonă, iar apa mării nu este niciodată murdară aici. Pare greu de crezut, dar această oază de relaxare se află în România, undeva în nordul staţiunii Mamaia. Este singura plajă certificată cu blue flag de la noi din ţară.

Florin Drăguşin, director hotel: "Această certificare de blue flag este acordată de un organism internaţional şi noi, ca şi lucrători şi posesori ai unei plaje, trebuie să îndeplinim mai multe criterii. Acestea vin de la calitatea apei, calitatea nisipului, toate serviciile şI dotările pe care le avem pe plajă".

Într-un colţ de bar, o tânără învârtea de zor un ibric în nisip: "Este cel mai cerut produs produs de pe plajă. Toţi clienţii vor cafea turcească."

Nu lipsesc nici şezlongurile. Costă între 20 şI 70 de lei pe zi de persoană, în funcţie de locul în care este amplasat şI ziua săptămânii în care este închiriat.

Pe celelalte plaje, preţurile nu depăşesc însă 35 de lei de persoană. În aceste condiţii, sunt puţini cei care îşi permit să petreacă o vacanţă pe plaja blue flag. Oamenii le preferă pe cele mai puţin îngrijite, chair dacă nu sunt mulţumiţi de condiţii. 

La nivel mondial există, în total, 2.579 de plaje cu steag albastru, cele mai multe fiind in Spania, cu peste 490 de astfel de distincţii. În schimb, Bulgaria are şapte, Grecia 425, iar Turcia 279.

reporter: Marieta Iorga
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri