Operațiune pe canalul Dunăre Marea-Neagră. Specialişti din Europa încearcă să aducă la suprafaţă nava scufundată în aprilie 

Data publicării:
ranfluare impingator

Desfășure impresionantă de forță la Poarta Albă, acolo unde o echipa de ingineri din Olanda, Polonia și scafandarii de mare adâncime din Germania au încercat să scoată la suprafaţă împingătorul eşuat pe canalul Dunăre Marea Neagră.

Soluţia aleasă de specialişti este simplă: apa va fi scoasă cu ajutorul pompelor din sala motoarelor şi se speră ca punga de aer care se va crea acolo va ridica nava la suprafaţă.

Şi pentru că există o peliculă de combustibil la suprafaţa apei, specialiştii au împrăştiat materiale chimice pentru dispersia hidrocarburilor.

Deşi lucrurile evoluează că greutate iar în zonă s-au impus restricţii de viteză, reprezentații Administrației Canalelor Navigabile sunt optimiști:

Anastasie Severin, directorul de exploatare al Administraţiei Canalelor Navigabile: "Este posibil ca în următoarele două-trei zile nava să fie pusă pe linie de plutire. Am luat măsuri restricționare la navele care circulă în zonă". 

Împingătorul Dunafoldvar, sub pavilion unguresc, a luat foc în noaptea de 5 aprilie. Timp de 12 ore s-au luptat pompierii cu flacarile insa, intr-un final, nava s-a scufundat. Nava ar fi trebuit să ajungă, împreună cu barjele pe care le împingea, la Linz.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri