Pericol de poluare în Portul Constanţa. La 10 km de mal au apărut pete de combustibil 

Data publicării:
poluare port

 

Petele de petrol au apărut la aproximativ 10 kilometri de mal, în zona respectivă, există numeroase vase eşuate. Specialiştii sosiţi la faţa locului spun că, cel mai probabil, tancurile cu combustibil ale Navelor Paris şi You Xiu s-au fisurat.

Vorbim despre două ambarcaţiuni care s-au scufundat în urmă cu aproximativ 10 ani, mai exact, în 1995. Atunci, navele Paris, sub pavilion Malta, şi Zou Xiu, sub pavilion Hong Kong, s-au scufundat.

În tancurile de combustibil existau peste 600 de tone de păcură şi motorină. Poluarea a apărut, însă, în 2009, atunci când s-au fisurat tancurile cu combustibil ale navelor. Atunci, specialiştii au cinemtat fisurile, însă, se pare că nu a fost suficient. Ei spun că cel mai probabil, ori au cedat lucrările pe care le-au făcut în 2009, ori au apărut altele.

Situaţia este destul de îngrijorătoare, mai ales că în acest moment, din cauza vântului care bate cu putere şi a valurilor, nu se poate cerceta în amănunt. Nu se ştie, momentan, când se vor relua lucrările, depinde foarte mult de vreme. Însă specialiştii spun că vor monitoriza marea în continuare.
>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri